Bebeklerin Gaz Problemi
Bebeklerde gaz probleminin oluşması, anne ve babalar için oldukça zor bir durumdur. Bebeğin acı çektiğinin düşünülmesi ve ağlaması, ebeveynlerin sıkıntılı bir dönemden geçmesine neden olur.
Gaz sancıları bebeklerde 2-3 haftalıkken başlar. Bu süreç dördüncü ayın sonuna kadar devam eder. Gaz problemi yaşayan bebekler, akşam saatlerinde huysuzlanır ve ağlar.
Bebeğin yaşadığı bu sıkıntı gece geç saatlere kadar sürebilir. Gaz sancıları tek bir nedene bağlanamaz. Öncelikle bebeğin beslenme sırasında hava yutması, gaz sancılarının oluşumunun nedenlerinden bir tanesidir.
Beslenmenin doğru şekilde gerçekleşmesi gerekir. Meme başının ağza tamamen alınması ve bebeğin sütü hızlıca emmesinin engellenmesi gerekir.
Gaz Problemine Çözüm Yöntemleri
Bebeklerin beslenmesinde anne sütünün yeri çok önemlidir. Anne sütüyle beslenen bebeklerde, mamayla beslenenlere göre gaz sancısı çok daha az görülür.
Anne sütü bebeğin sindirim sistemine çok daha uygun bir besindir. Beslenme işlemlerinin hepsinden sonra gaz çıkarma işlemi gerçekleştirilmelidir.
bebeğin gazı nasıl çıkarılırHatta beslenme sırasında da mola verilerek gaz çıkarma işlemi sağlanabilir. Anneler, emzirme süresi içerisinde gaz yapan yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır.
Gaz sancıları genellikle akşam vakitlerinde görülür. Bu vakitten önce ılık suyla banyo yaptırmak, sancının şiddetini oldukça azaltacaktır.
Tek bir yöntem kullanılarak çözüme ulaşmayı beklemek oldukça yanlıştır. Her bebek farklı yöntemler denenerek bu sorundan arındırılabilir.