Yavru Köpek Eğitiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Hayvan sevgisi bambaşka bir duygudur, öyle değil mi? Bir hayvan besleyen, sabah akşam o hayvanla birlikte olan kişiler daha iyi anlayacaktır bunu. Hayvanların size yaptığı dostluğu belki de hiçbir arkadaşınızdan göremezsiniz. O kadar da cana yakın ve size sadık olurlar…
En çok dostluk kurulan, en çok beslenilen hayvanlar ise köpekler. Peki köpeklerin eğitimi nasıl olmalı? Onları eğitirken nelere dikkat edilmeli?
Yavru Köpek Eğitiminde Püf Noktalar
Bir köpeği yavruyken eğitmeye ve etrafa alıştırmaya başlamışsanız; her şeyi çok fazla incelemeyin. Ona bir şey olur, canı acır gibi korkularınız nedeniyle onu kısıtlamayın. Diğer insanların onu sevmesine, onunla ilgilenmesine izin verin.
Yavru ya da büyük olan diğer köpeklerle de bir araya getirmekten çekinmeyin. Unutmayın; o da bir canlı. Ve sizin gibi o da arkadaşlarıyla bir araya gelip oyunlar oynamak istiyor. Buna engel olmayın.
Oturması, beklemesi ve kalkması gibi temel konularda onu eğitmek için, dış mekânlar daha güzeldir. Örneğin bir parka gittiğinizde beraber bir banka oturun. Daha sonra siz kalkın ve ona eliniz ve gözlerinizle beklemesini işaret edin.
Birkaç adım öteye gidip tekrar gelin ve yanına tekrar oturun. Sonra da beraber kalkın. Ona da elinizle kalkmasını işaret edin. Bu şekilde yapacağınız uygulamalara düzenli bir şekilde devam ederseniz, bir süre sonra alıştığını göreceksiniz.
Tuvalet konusunda da oldukça sabırlı olmalısınız. Bu konuda onlara eğitim verirken, ses çıkararak onların da ilgisini çekecek aletler kullanın. Örneğin dış kapınıza bir çan asın. Ve köpeğinizi tuvalete alıştırana kadar, belli aralıklarla o çanı çalıp tuvalet vakti olduğunu söyleyin. Ve onu tuvalete götürün. Bu uygulamayla bir süre onu alıştırın. Ve sonunda, yavru köpeğinizin tuvaleti geldiğinde kendi kendine çanı çaldığını göreceksiniz. Köpek eğitimi her şeyden önce sabır ister. Sabrınızı koruduğunuz müddetçe, her şeyi başarabilirsiniz.