Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yüz dolgusu, insanların yüzlerindeki kırışıklıklardan kurtulmak için yaptırdığı bir işlemdir. Daha genç görünmek isteyen kişiler, genelde bıçak altına yatmak istemedikleri için ameliyattan kaçınarak dolgu yaptırmayı tercih ederler.
Yüz estetik uygulamaları arasında en çok tercih edilen dolgu işlemi, yaşından ya da başka faktörlerden dolayı cildinde kırışıklık meydana gelen kişilerde uygulanır ve doğal bir görünüm verir.
yüz dolgusuHerhangi bir alerjiye sebep olmaz, cildi canlı ve sağlıklı gösterir, kısa süreli ve acısız bir işlemdir.
Yüz Dolgusu Yapılışı ve Uygulandığı Bölgeler
Özellikle yanaklarında çökme ve göz kenarlarında kırışıklık oluşan kişiler, yüz dolgusu için doktora başvururlar. Dolayısıyla bu tedavi, en çok bu bölgelere uygulanır.
Yüzde ‘’hyalüronik asit’’ adı verilen bir madde, zaman içerisinde azaldığında kırışıklıklar meydana gelir. Yüz dolgusu tedavisiyle de bu eksiklik giderilir ve cilt, genç bir görünüme kavuşur.
Öncelikle kişi, uzman bir doktora görünmelidir. Doktor, kişinin yüzündeki çökme ve kırışıklıkları tespit ederek, hangi bölgelere dolgu yapılacağına karar verir.
Ondan sonra ise, uyuşturma işlemi başlatılır. Bu da anestezik maddelerle yapılır. İşlem, incecik iğneler ile uygulanır. Kişinin yüzünde bu işlemden sonra, birkaç gün boyunca şişlikler oluşsa da acısızdır ve kısa sürede geçer.
Dolgu işleminin yüzde uygulandığı bölgeler ise; çenedeki çukurlar, gözaltı, yara izleri, alındaki çizgiler, dudak üstü çizgileri, içe çöken yanaklar, elmacık kemikleri, kaşlar ve dudak kenarlarından yukarıya doğru çıkan çizgilerdir.